Categorii produse

Dictionar de termeni tehnici folositi pe acest sitePrinturi indoor
Printurile indoor reprezinta printurile a caror rezolutie de printare permite afisarea lor in interior, avand rezolutie mare pot fi vizualizate de la mai putin de 1m distanta fara sa fie vizibie picaturile de cerneala

Printuri outdoor
Sunt printuri cu cerneala pe baza de solvent, ecosolvent, sau UV, rezistente la apa si la razele uv. Datorita rezolutiei de printare (720 dpi sau 1440 dpi) se pot afisa si la interior deoarece la aceasta rezolutie nivelul detaliilor este foarte bun.

Cerneala dye
Cerneala dye este o cerneala pe baza de apa, se foloseste in special pentru printurile care for fi afisate la interior, se recomanda laminarea acestor printuri deoarece nu sunt rezistente la apa. Rezistenta la raze UV scazuta, se recomanda ca printurile cu cerneala dye chiar daca sunt laminate sa nu se afiseze la exterior, acestea se decoloreaza relativ repede.

Rezolutie de printare
Rezolutia se masoara in dpi (din engleza dots per inch) si reprezinta numarul de picaturi pe inch.
Ex: 700 dpi, 1440 dpi

Tiv
Tivul se realizeaza pentru a creste rezistenta materialului in special daca acesta este expus la exterior unde este supus intemperiilor.
Tivul se realizeaza prin indoirea materialului (dublare) si lipirea la cald (in cazul bannerelor si meshurilor) sau prin coasere in cazul steagurilor.
Latimea tivului in cazul bannerelor si meshurilor este de 4cm

Buzunare
Buzunarele se realizeaza prin indooirea materialului si sudarea sau coaserea acestuia la o anumita distanta de margine creandu-se un spatiu pe unde se poate introduce o bara, teava, lemn, sau brat catarg in functie de metoda de prindere aleasa.
Buzunarele pot avea diferite dimensiuni in functie de grosimea barei care se foloseste la prindere.

Capse
Capsele sunt niste inele metalice care se pun pe marginea bannerelor, meshurilor sau steagurilor pentru prinderea acestora.
Prinderea bannere-lor se poate face cu cordelina, suruburi, bride plastic (soricei), etc

Capsele folosite de noi la finisari au diametrul interior de 12mm

Laminare
Laminarea este procesul de acoperire a printului cu o folie din pvc transparenta, lucioasa sau mata pentru cresterea rezistentei printurilor la zgarieturi, la apa a printurilor cu cerneala pe baza de apa si deasemenea creste durata de viata a culorilor in cazul laminarii UV.
Printurile realizate cu cerneala pe baza de solvent, trebuiesc laminate daca sunt supuse factorilor mecanici (frecare, zgariere).
Recomandam ca la printurile expuse in interior (afise, roll-up, pop-up, etc) sa se foloseasca laminare mata care ajuta la diminuarea reflexiilor cauzate de sursele de iluminat artificial.

Folie de transfer
folia de transfer este o folie din polietilenă, semi – transparentă, care se aplica pe autocolantul decupat, caruia i-a fost scos surplusul dupa taiere.
Montajul autocolantului nu se poate face fara folie (sau hartie) de transfer, decat litere cu litera, ceea ce necesita un timp foarte lung de montaj, deasemenea este foarte probabil ca una sau mai multe litere sa se strice, nu se poate pastra spatialitatea dintre litere, se poate monta stramb scrisul, etc.
Cu folia de transfer aplicata pe autocolant, se monteaza scrisul foarte usor, practic totul fiind dintr-o bucata este usor de pozitionat si de montat.
Dupa aplicarea autocolantului cu folie de transfer, se inlatura folia respectiva de transfer ramanand doar autocolantul.


Sasiu lemn
Sasiul pentru canvas se confectioneaza din lemn usor de rasinoase.
Canvasul se prinde pe sasiu cu capse de tapiterie, se monteaza deasemnea o agatatoare tip "crocodil" (sau 2 pentru tablouri mai mari), rezultand astfel un tablou pe canvas cu imaginea furnizata de dumneavoastra

Copyright © 2010 - 2022 BannerMag.ro. Toate drepturile rezervate